fbpx

Ze zijn niet meer weg te denken van YouTube: vloggers. Vloggers blijven groeien in populariteit en hebben een enorm bereik. Deze erg actieve influencers bieden oneindige advertentiemogelijkheden. Nederland barst van het vlogtalent, en het zijn zeker niet de minsten.

Van fashion tot de gekste challenges en van het dagelijks leven tot gaming; geen onderwerp blijft onbesproken door de YouTube-sterren. Maar welke vloggers je écht in de gaten moet houden? Wij zetten de 20 bekendste vloggers op een rijtje.

1. Enzo Knol

Enzo is met 2,65 miljoen abonnees de échte Nederlandse YouTube-koning! Dagelijks post hij een vlog over alles wat hij meemaakt in zijn leven. Zijn positiviteit, charisma en indrukwekkende uploadschema hebben veel succes opgeleverd. In Nederland staat Enzo daarom ook wel bekend als “de man die het vloggen populair heeft gemaakt,” en mag daarom niet ontbreken in deze lijst.

Ook de rest van familie is actief op YouTube. Zijn broer Milan (1,38 miljoen abonnees), en zijn moeder Irma (70,3k abonnees) zijn ook niet meer weg te denken uit Nederlands YouTube-land.

2. Gio

Giovanni, oftewel Gio Latooy, kan in deze lijst niet ontbreken. Deze vlogger heeft net als bovenstaande YouTube-helden meer dan een miljoen volgers. 1,33 miljoen om precies te zijn. Iedere dag kun je van hem een nieuwe vlog verwachten. Grote kans dat je zijn familie spot in deze video’s, die zijn zelf overigens ook niet schuw zijn van YouTube. Zijn zus Melanie volgt later in deze lijst, en ook als gezin schittert de familie Latooy op hun eigen YouTube-kanaal: De Latooys.

3. Boaz

Boaz van Boggelen hoort ook thuis in dit rijtje. Boaz plaatste in 2016 zijn eerste video op YouTube en is sindsdien hard gegroeid. Nu heeft hij 583K abonnees. Hij maakt vlogs, maar plaatst ook video’s waarin hij sportieve uitdagingen of challenges aangaat. Karten op het ijs, onbreekbare dingen breken of wakeboarden in een vieze sloot. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ook opende Boaz een jaar geleden zijn eigen trampoline park. In dit park kun je je helemaal uitleven.

4. Romee Strijd

Hoe ziet het leven van een model eruit? Je ziet het in de vlogs van Nederlands topmodel Romee Strijd. Deze voormalig Victoria’s Secret Angel is met haar vlogs over haar modellenleven niet meer weg te denken van YouTube. Ze laat al haar runways en avonturen zien. Met haar internationale vlogs bereikt ze erg veel mensen. Haar kanaal heeft nu 1,86 miljoen abonnees.

5. MeisjeDjamila

Djamila, oftewel MeisjeDjamila, is een ware YouTube-sensatie met meer dan 1,44 miljoen abonnees. De vlogster is een echte YouTube-kameleon en maakt de tofste video’s over allerlei verschillende onderwerpen. Je kunt haar profiel bezoeken wanneer je van sketches houdt, maar ook om gekke challenges te bekijken.  Als kers op de taart kan Djamila ook nog eens zingen én acteren, zoals ze liet zien in de filmtrilogie Misfit.

6. Monica Geuza

Vloggers staan erom bekend veel van hun leven te delen. Monica Geuze neemt dat uiterst serieus, en vlogde uitgebreid onder anderen over het krijgen van haar eerste dochtertje. Haar kanaal is goed voor 541k abonnees, maar de video over haar bevalling werd meer dan één miljoen keer bekeken. Inmiddels heeft Monica verschillende presentatieklussen op haar naam staan, maar nog steeds neemt ze haar YouTube-abonnees mee in haar dagelijks leven.

7. Melanie Latooy

Haar broer Gio kwam al eerder voor in deze lijst, maar ook Melanie Latooy geeft op YouTube een inkijkje in haar leven. 342k abonnees volgen de ups en downs van Melanie haar leven. Zo filmde ze hoe ze een huis kocht en hoe de verhuizing verliep. Van haar eerste nachtje in het nieuwe huis tot het kopen van nieuwe meubels. Vaak komen haar vrienden en familie voorbij, check haar video’s om te zien wat Melanie nu beleeft!

8. Don

Al meer dan 1400 dagen post de 22-jarige Don de Jong een dagelijkse vlog. Je krijgt op zijn kanaal dus écht een kijkje in zijn leven, van zijn vrienden tot een nieuwe auto, Don deelt alles. Nog niet zo lang geleden ontving hij van YouTube de felbegeerde Gold Creator Award, die een YouTuber verdient bij 1 miljoen volgers. Inmiddels heeft hij er namelijk 1,05!

9. Vloggloss

Mascha Feoktistova was één van Nederlands eerste beauty YouTubers. Sinds 2007 is ze actief op haar YouTube kanaal Beautygloss. Hierop deelt ze video’s die met beauty te maken hebben.

In 2014 startte Mascha met Vloggloss. Iedere ochtend om 6:00 kunnen 320k abonnees een melding verwachten van een nieuwe vlog. Omdat Mascha haar kijkers al zolang een kijkje in haar leven geeft hebben haar kijkers haar echt zien groeien. Inmiddels heeft ze met haar grote liefde Gregor een prachtig dochtertje gekregen. Dit deelt ze allemaal op haar kanaal.

10. Nienke Plas

Niet de minste in de Nederlandse vlogwereld, is Nienke Plas. Voornamelijk bekend geworden met haar zogenoemde Shitty Diaries, waarmee ze haar volgers meenam in haar dagelijkse leven en carrière. Met de Shitty Diaries, die ze inmiddels heeft vervangen door Brainfarts, won ze in 2019 zelfs de Televizier-Ster voor Online-videoserie. Inmiddels plaatst ze vlogs onder de serie Brainfarts. Ook in deze vorm laat Nienke haar dagelijksleven zien. Waar haar 309K abonnees van kunnen genieten.

11. Jill van Dooren

De 27-jarige Jill woont samen met haar rechterhand Pip the Pug in Nijmegen. Ze neemt het leven met een dikke knipoog en maakt daar filmpjes van op YouTube. Ook heeft ze al meer dan 1000 vlogs online staan. Met deze filmpjes heeft ze 348k volgers verzameld. Haar account wordt iedere vrijdag aangevuld met een nieuwe video.

12. Teske de Schepper

Teske de Schepper begon op YouTube met het maken van video’s over beauty. Maar inmiddels bestaat haar kanaal uit een leuke mix van video’s over het maken van muziek, het zorgen voor haar kitten en het zorgen voor haar planten. Teske haar kijkers kunnen ook genieten van een kijkje in haar leven door haar vlogs. Hierin zie je veel over haar leven. Zo heeft ze een vriend die je misschien wel kent, Mert van het YouTube kanaal: Mertabi. En zie je hoe zij samen een dochtertje hebben gekregen.

13. Dee van der Zeeuw

YouTuber Dee van der Zeeuw is 3 jaar geleden begonnen met vloggen en heeft inmiddels meer dan 150 vlogs op haar kanaal staan. Ze geeft haar kijkers een indruk van haar dagelijks leven. Zo zie je vaak haar schattige kat voorbijkomen en zie je wat haar- en haar vriend bezighoudt. Inmiddels heeft haar kanaal 354K abonnees.

14. De Latooys

Marcel en Louise Latooy, ouders van Gio en Melanie Latooy, zijn inmiddels helemaal thuis in de YouTube-wereld. Zij hebben een eigen YouTube kanaal: De Latooys. Op dit kanaal vind je vlogs die een kijkje geven in het leven van de ouders van de twee YouTube-sensaties. Ook vind je hier behind the scenes van Gio en Melanie.

15. Nina Warink

Drie jaar geleden startte Nina Warink haar eigen YouTube kanaal. Ze begon met de serie “Draaien met Nina”. Waarin ze bekende YouTubers vragen stelde. Later begon Nina met vloggen. In haar vlogs neemt Nina haar 146K abonnees mee in haar leven wat ze samen met haar vriend Kalvijn leidt.

16. Jipp Heldoorn

Jipp Heldoorn begon 5 jaar geleden met het delen van haar leven op YouTube. Ze werd jong zwanger, namelijk op haar 17e. Jipp laat haar kijkers zien hoe het is om moeder te zijn. En misschien nog wel belangrijker, ze laat haar kijkers zien hoe het is om op jonge leeftijd moeder te zijn en hoe ze hiermee om gaat.  Inmiddels is Jipp moeder van 3 en laat haar 111K kijkers genieten van haar familieleven.

17. Queen of Jetlags

Queen of Jetlags, oftewel Noor de Groot, is een Nederlandse vlogger op YouTube. Ze neemt je mee in haar leven en laat alle ins en outs zien van haar jetset leven als fashion en lifestyle influencer. Tegenwoordig deelt ze ook meer persoonlijke dingen in haar vlogs. Zoals haar trouwdag of dingen die ze lastig vindt om over te praten. Haar 107K abonnees krijgt haar leven met alle ups en downs te zien.

18. Jessy Maya

Jessy Maya is een bekende Nederlandse YouTuber die veel video’s over kleding en make-up op haar kanaal heeft staan. Ook maakt Jessy video’s over onderwerpen waar niet door iedereen open over gesproken wordt. Zo deelt ze openlijk over de operaties die ze ondergaat om haar lichaam naar haar wens te maken en deelt ze veel over haar leven als transgender. Recentelijk behoort ook vloggen tot dit gevarieerde rijtje aan content. Ze neemt haar 345k abonnees mee in haar leven.

19. Lizzy van de Ligt

Lizzy nam de afgelopen tijd een flinke break, maar is sinds 2 maanden weer aan het vloggen op haar YouTube kanaal. Ze laat veel zien over de reizen die ze maakt en over haar leven van fashion stylist. Ook komt haar vriend vaak voorbij in de video’s. Lizzy heeft samen met hem een dochtertje. Haar 16k kijkers kunnen nu weer van genieten van haar drukke veelzijdige leven!

20. Laura Ponticorvo

Laura Ponticorvo haalt haar 150k abonnees uit de Nederlandse sleur en neemt ze mee in haar wereld. Ze neemt haar kijkers mee op vakantie en plaatst naast haar vlogs nog video’s over beauty. Een veelzijdige YouTuber die elke week wel iets van zich laat horen.