fbpx

De 10 bekendste gamer YouTubers uit Nederland

De influencer wereld wordt groter en groter. Er komen steeds meer branches bij waarin bepaalde influencers een rol spelen en zo zijn influencers inmiddels ook van belang in de game industrie. Denk hierbij aan influencers die spellen spelen zoals Sims, Call of Duty of zelfs FIFA. Elke gamer is anders, maar we hebben de 10 bekendste Nederlandse YouTubers uit deze branche op een rijtje gezet.

1. Jelly

Jelle van Vucht, ook wel bekend als Jelly, is de grootste Nederlandse gamer op YouTube. Hij heeft immens groot bereik en heeft maar liefst 22.7 miljoen volgers op het platform. Jelly post meerdere keren per dag, in het Engels en speelt dus voornamelijk games in deze video’s. Ook reageert hij soms op andere content. Jelle is een groot succes in de game wereld, maar hoe kan dat ook anders als je met Kwebbelkop, een andere grote naam uit de industrie, hebt samengewoond.

2. Kwebbelkop

Hij kwam net al even kort voorbij, maar Kwebbelkop is de volgende naam op deze lijst. Jordi van den Bussche, die op YouTube bekend staat als Kwebbelkop, heeft 14.9 miljoen abonnees op zijn naam staan. Ook deze grote naam uit de game industrie post Engelstalige video’s en gamet er dus flink op los. De meeste video’s die hij heeft gemaakt gaan over GTA en Minecraft. En zijn naam verraadt het misschien al, maar Jordi kwebbelt in zijn video’s aardig veel, wat zijn kijkers kunnen waarderen!

3. GameMeneer

Don Plevier is de derde gamer in dit lijstje met meer dan een miljoen abonnees op YouTube. Hij behaalde die door te gamen en tegelijkertijd zijn kijkers te laten lachen met zijn erg droge humor. Door zijn grote bereik kwam GameMeneer langs bij onder anderen Stuk TV en heeft Don veel mede-YouTubers leren kennen. Samen met een aantal van die YouTubers richtte hij dit jaar een nieuw kanaal op genaamd “Makkers”, waarop hij met een aantal gamers samen video’s maakt.

4. Ronald Vledder

Ronald Vledder heeft één grote liefde als het aankomt op games: het spel Minecraft. Over dit spel heeft hij dan ook veel video’s gemaakt. Toch blijft Ronald steeds opzoek naar nieuwe, slechte of juist hele rare games en dit zorgt voor hele grappige content op Ronalds YouTube kanaal. Zijn 872K volgers op YouTube kunnen hier dagelijks van genieten.

5. Jan Caspers

We gaan van Minecraft naar een aantal hele andere games. Fortnite, Call of Duty, GTA en recent ook veel Farming Simulator. Ik heb het inderdaad over Jan Caspers van het YouTube kanaal Yarasky. Naast het feit dat Jan veel verschillende games speelt staat hij ook bekend om zijn collabs met bekende Nederlanders. Zo speelde hij onder andere Call of Duty samen met Armin van Buuren. Met zulke toffe video’s is het niet gek dat Jan 764K abonnees heeft op het platform.

6. Jeremy Frieser

Deze veelzijdige YouTuber begon ooit met het maken van video’s over games. Maar inmiddels is zijn YouTubekanaal een leuke mix van game en entertainment video’s. Jeremy post nu veel reactievideo’s. Hij reageert dan op Tiktoks en op de jeugdserie Brugklas, erg goed voor de lachspieren. Hij heeft nu dan ook 741K abonnees. Echter is zijn liefde voor games niet afgenomen. Ook Minecraft en Pokemon zijn nog regelmatig het onderwerp van een video.

7. LinkTijger

We hadden het net al even kort over Minecraft en Pokemon en ook deze YouTuber is groot fan van beide spellen. Je ziet Micheal van Tielen, ook wel bekend als LinkTijger vaak Pokemon kaarten uitpakken samen met Jeremy Frieser of de wildste avonturen beleven in het blokkenspel Minecraft. Maar er is ook wat ruimte voor andere games, zo kunnen zijn 699K abonnees ook kijken naar een potje Mario Party met vrienden. Link is ook erg actief op het platform Twitch. Hier streamde hij laatst 3 weken lang non stop. Zou jij dat kunnen?

8. Djuncan

Duncan Massink, van het YouTube kanaal Djuncan, begon in 2012 met het uploaden van video’s. Hij speelde veel Minecraft en maakte hier verschillende series over. Al gauw kwam daar Call of Duty bij en tegenwoordig kunnen Duncan zijn 406K abonnees genieten van video’s over veel verschillende spellen. Naast alle leuke video’s die de gamer in hart en nieren zelf maakt zijn er ook vaak gasten te zien in zijn video’s. Harm en LinkTijger komen vaak langs!

9. Koen Weijland

Nu even naar een hele andere tak van sport. Koen Weijland gamet veel, net als alle anderen in deze lijst, maar hij speelt geen schietspellen of simulatiespellen zoals de rest. Hij is gespecialiseerd in het spelen van FIFA. Inmiddels heeft Koen 5 maal het Nederlands kampioenschap FIFA gewonnen en is hij in 2020 door de KNVB benoemd tot eerste bondscoach van het E-Oranje. Naast zijn bekendheid in de voetbal community heeft hij op YouTube ook een flink aantal abonnees, namelijk 269K.

10. Santino de Movellan

Santino heeft twee grote hobbies: gamen en sporten. En hierover kunnen zijn 153K abonnees op YouTube veel content bekijken. Zijn YouTube account is een leuke mix van Minecraft, vlogs, sport en reactie video’s. Santino zegt zelf dat hij hoopt zijn kijkers vooral te entertainen, en met deze content lukt dat vast!

BONUS

11. MaximeMXM

Dat games alleen voor mannen zijn is helemaal niet waar. Maxime Bijmans is hier een goed voorbeeld van. Ze geniet van een potje Call of Duty en Fortnite, maar als je op Maxime haar YouTube kanaal kijkt kom je er snel achter dat Formule 1 haar grote liefde is. Inmiddels heeft Maxime 88K abonees op YouTube. Die net als Maxime zelf gek zijn op formule 1.