fbpx

Hoe bizar is het dat de impact van social media op ons leven zo groot is dat ik mijzelf geen leven en werk meer zonder kan voorstellen! Heb jij dat ook? Of heb je niets met social media? In beide gevallen is dit artikel speciaal voor jou. Ik heb de beste video’s over social media voor je op een rij gezet. Het zijn video’s die ik talloze keren heb getoond in social media trainingen. Echte klassiekers die je gezien MOET hebben!

1. Amazing mind reader reveals his ‘gift’

Deze video blijft leuk en ijzersterk. Kijk en huiver hoe goed deze Belgische waarzegger zijn vak verstaat!

2. Wat heb je op Facebook gezet?

Dat je met het gebruik van internet en social media veel onbedoelde gegevens blootgeeft bleek al uit bovenstaande video. Toch vind ik de video van de Ellen Show ook zeer de moeite waard.

In mijn lezingen over personal branding vertelde ik mensen altijd pas iets online te zetten als je schoonmoeder, je partner en je baas het mogen zien. Waarom dat zo is illustreert Ellen in deze video. Goed voor een portie leedvermaak en een wijze les!

3. Waarom heeft iedereen op social media een leuker leven dan jij?

Van humor over naar een serieuzere benadering over de impact van social media. What’s on your mind is een confronterende video over de kwetsbaarheid van ons leven en de neiging om op social media jezelf altijd mooier voor te doen dan de werkelijkheid.

4. Socialnomics laat je zien hoe groot social media is

Toen ik in 2009 begon met lezingen over social media was de eerste video uit de Socialnomics serie net door Erik Qualman uitgebracht. Het was de perfecte introductie voor mensen die nog geen beeld hadden van hoe groot social media toen al was. Ook in 2014 is weer een nieuwe versie uitgebracht van deze video. Nog steeds een prima introductie om binnen drie minuten erachter te komen hoe groot social media nu is.

5. Snel opmaken in een wc

Omdat ik al twee video’s met je gedeeld heb die gaan over de gevaren van social media wil ik je ook graag de andere kant laten zien. Deze video gaat dus net als de video hiervoor over de kansen van social media.

Voor iedereen die nog niet bekend is met het fenomeen vloggers en influencers; in deze video zie je een voorbeeld. Mascha alias beautygloss laat zien hoe je jezelf in een wc kunt opmaken. Nou zijn die tips op zich niet zo bijzonder maar wel het feit dat Mascha talloze “how to” video’s online heeft staan die door heel veel mensen worden bekeken. Dat zouden meer mensen moeten doen! Denk in dit geval aan kappers, visagisten, schoonheidsspecialisten etc.

In de praktijk vinden we echter vooral jonge meiden online die met gemak hun kennis via video delen. Dat is niet omdat zij als enige deze kennis bezitten maar omdat de meeste anderen zich geremd voelen dit online te doen. Laat je dus inspireren door Mascha en bedenk dat je jezelf zichtbaar moet maken om gezien te worden!

6. Instagram parody

Mijn persoonlijke favoriet onder deze video’s. Ik vind deze video zoooo grappig! Maar wees gewaarschuwd; volgens mijn vriend heb ik soms vreemde humor. Als je net als ik groot fan van Instagram bent en graag online foto’s deelt dan is deze video naast leuk trouwens ook behoorlijk confronterend…

Dit waren mijn social media video klassiekers, ik ben benieuwd of jij nog video’s kent die ook in dit rijtje thuis horen!