Extra webshop sales met contentcreatie voor Noppies

VRAAG

Nine&Co, holding van zwangerschaps-, en kinderkleding, zoekt voor haar kledingmerk Noppies een specialistisch bureau voor contentcreatie op social media. Daaronder vallen dagelijkse content om de community op te bouwen, campagnes rondom producten en later de lancering van de Noppies Club app en bijbehorend loyaliteitsprogramma.

AANPAK

AANPAK

Noppies beschikt zelf over veel goed beeldmateriaal. Onze content is daar een aanvulling op, maar tegelijkertijd maken we het iets spannender door gebruik van animatie en video. Belangrijk bij iedere community, maar zeker die van zwangere vrouwen of jonge moeders, is gebruik maken van herkenbare situaties. “Op welk moment in je zwangerschap wisselde je jouw favoriete jeans in voor een positiebroek?” of “Einde vakantie! Blij dat het ritme weer terug is, of geef mij maar vakantie?”
Deze herkenbare situaties, verpakt in opvallende posts in de tijdlijn, genereren elke maand duizenden likes, comments en mentions.

Naast de dagelijkse content promoten we (nieuwe) producten, waar de posts vooral clicks naar een landingspagina of webshop moeten opleveren. Als kers op de taart mochten we een app install campagne ontwikkelen om het nieuwe loyaliteitsprogramma onder de aandacht te brengen. Doel: einde van het jaar 30.000 installs.

15.000 reacties

ROAS van 89

RESULTAAT

Resultaat

Voor Noppies maakten we aparte campagnes om clicks en conversie te realiseren. Ook de overige tijdlijn content was zo triggerend voor de doelgroep dat die massaal voor verkoop in de webshops zorgde! Met een ROAS (Return on Ad Spend) van 89 kreeg onze klant dus echt waarde voor elke geïnvesteerde advertentie euro ;-)!

De community van Noppies is afgelopen maanden sterk gegroeid en zeer hecht geworden. Dit komt onder andere door de herkenbaarheid van de situaties die we in de content gebruiken. We bereikten de afgelopen vijf maanden al 2,4 miljoen mensen die samen zo’n 15.000 reacties op de content gaven.

De Club App van Noppies is gepromoot en heeft al veel trouwe leden opgeleverd die nu kunnen profiteren van voordeel en extra info. Deze campagne wordt nog verder uitgerold zodat alle fans van Noppie er gebruik van gaan maken.