Oranjeboom internationale Webcare

Scooperz goes worldwide!

Wij gaan op reis met Oranjeboom. United Dutch Breweries wil namelijk in 2018 Oranjeboom neerzetten als een sterk merk op social. En nee, niet in Nederland, maar in de UK, US, Italië, Australië, Chili & Costa Rica. We vinden het enorm kicken dat we dit oer-Hollandse merk mogen vertegenwoordigen in landen over de hele wereld.

AANPAK

Internationale webcare

Voor Oranjeboom zijn we all-in gegaan: alle landen, alle talen en alle disciplines. Want hoe zorg je er nu voor dat de content die je maakt in alle landen aanslaat en uitnodigt tot interactie met de doelgroep? Wij weten het wel:

Herkenbare content die iedere bierdrinkende man ter wereld begrijpt, ontwikkeld in de stijl en uitstraling van Oranjeboom, gestoken in een nationaal jasje.
Zien? Scroll maar eens naar beneden.

Maar met het creëren van leuke content in de nationale taal ben je er nog niet. Nee, dit hebben we aangevuld met gerichte advertising en engaging webcare. Ons internationaal webcare team heeft namelijk gezorgd voor een gezonde dosis humor en veel engagement. En dat in vier talen: Nederlands, Engels, Spaans & Italiaans.

Tot slot had Oranjeboom nog één wens: het sturen van de doelgroep van social media naar offline lokale shops. Het moet natuurlijk wel wat opleveren. Hoe we dit gedaan hebben?

Door middel van “winkelbezoeken-campagnes”, waarbij we alle bierdrinkende mannen (re)targeten die zich binnen een minimale straal van 1 km rondom geselecteerde offline shops begeven. Yes, ook deze mogelijkheid biedt Facebook advertising.

Oranjeboom webcare Facebook giphy

Webcare in vier talen

Content getarget in drie continenten

social media post Oranjeboom
RESULTAAT

Oranjeboom

Bijna 1,5 miljoen bereikte mannen wereldwijd, meer dan 20.000 engagements en zo’n 1.000 conversaties tussen ons webcare team en de doelgroep. Een resultaat waar wij graag een biertje op drinken. Cheers!

Scooperz is een jong team met veel kennis van zaken en volop scherpe creatieve voorstellen. Ze hebben voor Oranjeboom een impactvolle campagne ontwikkeld met de duidelijke signatuur van ons merk. Alles is perfect geregeld: van design tot targeting en van strategie tot webcare. Ook de resultaten zijn boven verwachting, top werk!

Meike van Willigen
Marketing manager – Oranjeboom