Social media voor OPPO Nederland

Het Chinese smartphone-merk en selfie expert OPPO is het derde merk in Azië en vierde wereldwijd! Het merk is zeer vooruitstrevend in de ontwikkeling van smartdevices. Voor de lancering van zijn smartphones op de Nederlandse markt heeft het merk Scooperz als bureau aangetrokken. Uiteindelijk doel: een sterk merk, een betrokken community, en niet onbelangrijk: meer verkochte toestellen.

AANPAK

OPPO ook in Nederland populair op social media

Scooperz is verantwoordelijk voor het bedenken van content en activaties voor de social media kanalen van OPPO Nederland. We onderhouden Facebook en Instagram voor OPPO.

Wat doen we? Maandelijkse strategiesessies waarin we trends meenemen en resultaten analyseren. Creatie van vette content en inzet van webcare om de allerbeste service te bieden!

Hoe gaat dat precies? De posts voor OPPO op Facebook en Instagram moeten de sterke features van de producten tonen, zonder aan aantrekkingskracht in de tijdlijn in te leveren. Geen productfoto’s dus, maar vooral prachtige beelden die bewijzen dat OPPO smartphone fotografie niet onder doet voor professionele fototoestellen.

Naast het creëren van een aantrekkelijke tijdlijn en fraaie Instagram Stories, zorgen we voor een sterke community door 7 dagen in de week alle berichten te monitoren en af te handelen. OPPO heeft dus een 24/7 klantenservice online. Om het bereik van OPPO te vergroten, wordt voortdurend geadverteerd. Onze advertisingspecialisten begeleiden het team van OPPO om de beste resultaten te behalen en ook veel traffic naar de website te genereren.

Social media activatie

Beeldmateriaal van Scooperz voor OPPO

RESULTAAT

OPPO

In twee maanden tijd zijn 40.000 clicks naar de landingspagina’s gerealiseerd, heeft de content 1,22 miljoen mensen bereikt en hebben we 40.000 reacties, likes en shares binnen gekregen. Het zal niet lang duren voor OPPO een household name is Nederland op het gebied van smartphones en smart devices!

Scooperz heeft ons van hun creativiteit en enthousiasme weten te overtuigen tijdens de pitch. We zijn heel enthousiast om samen het verhaal van OPPO uit te dragen op social media middels verrassende en vooral leuke content.

Julia Verwijs
Digital Manager – OPPO