stella fietsen header

Verbeteren van bereikbaarheid met ruimere openingstijden webcare

Door betere bereikbaarheid een betere klantbeoordeling, soms is het echt zo simpel. En daar hoef je je klantenservice niet volledig voor te outsourcen. Als je als bedrijf groeit, komen interne processen onder druk te staan.

Extra verkoop, betekent meer klanten, maar kun je al die klanten ook tijdig te woord staan met vragen of klachten? Bedrijven die niet of slecht bereikbaar zijn, zijn voor veel mensen reden om hun klandizie elders te brengen.

Stella fietsen webcare
AANPAK

Volledig of gedeeltelijk outsourcen

Volledig outsourcen van afdelingen is niet voor elke organisatie een doel. Maar deels ontzorgt worden, vooral in drukke perioden, is voor iedereen prettig. Stella Fietsen, Nederlands bekendste E-bikemerk, merkte een flinke stijging in haar verkoop. Maar daarmee nam ook het aantal contactmomenten via Facebook en andere kanalen toe. Berichten die niet altijd tijdig een reactie kregen, wat weer tot frustratie bij klanten leidde.

Oursourcen kostbaar?

Door te kijken waar nou echt de piekmomenten zitten, wanneer doelgroepen online zijn en door de marketingplannen af te stemmen, kun je een goede forecast geven wanneer extra capaciteit op webcare wenselijk is. Niet lukraak mensen wegzetten, maar gericht kijken naar wat nodig is. Zo is outsourcen niet alleen ontzorgen, maar blijft het financieel aantrekkelijk.

Stella Fietsen Animatie
Stella fietsen webcare foto

Twee landen, twee verschillende aanpakken

Het fietsenmerk spreekt inmiddels een aardig woordje over de grens, en merkte ook een behoorlijke toename in berichten op haar Belgische platformen.
Door de drukte over langere tijd te monitoren, die te vergelijken met marketingcampagnes kon een strakke capaciteitsplanning gemaakt worden per land.

Voor Stella Nederland was vooral extra inzet op zondag nodig, terwijl in België de drukte in zijn geheel buiten kantoortijden plaatsvond. Voor elk land een andere capaciteitsplanning, maar wel twee landen volledig ontzorgt op piekmomenten, Dat is de Scooperz-way!