Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport Webcare

Complexe thema’s vragen om zorgvuldige en professionele webcare

Via haar social mediakanalen informeert het Ministerie van Voeding, Welzijn en Sport dagelijks over actuele relevante thema’s. Ouderenzorg, zorgverzekering en orgaandonatie: onderwerpen die belangrijk zijn voor iedere Nederlander. Het is daarom ook niet gek dat ze grote volumes berichten aan discussies, specifieke vragen en suggesties ontvangen.

AANPAK

Spin in het web

Het Scooperz webcare team staat dagelijks klaar om de complexe vragen te beantwoorden, discussies te monitoren en maatschappelijke gevoelens te signaleren. We ondersteunen de accounts van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Minister de Jonge, en staatsecretaris Blokhuis. Als een spin in het web hebben we contact met specialisten en houden we de lijnen kort. We zijn inhoudelijk, snel en nauwkeurig.

55.000 berichten verwerkt in 5 maanden tijd

Tijdens de invoering van de Donorwet heeft ons webcare-team honderden vragen beantwoord rondom dit controversiële thema.

RESULTAAT

Verbeteren informatievoorziening

In een korte tijd is de bereikbaarheid van het Ministerie enorm verbeterd. Door ook discussies en gevoelens omtrent maatschappelijke onderwerpen te monitoren, heeft het Ministerie in haar communicatie handvatten om de informatievoorziening aan te scherpen.

Werk je voor een overheidsorganisatie?

Dan mag je deze pagina niet missen: Waarom overheden hun webcare outsourcen bij Scooperz!

Met Scooperz kunnen wij onze dienstverlening via webcare verder professionalisering. We kijken er naar uit om de komende jaren weer samen te werken.

Diederik Lambeek
Senior communicatie adviseur – Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport